HOMEhttp://jantreksandtravels.com
LADAKHLadakhEN.html
KULLU & SPITIKullu%26SpitiNL.html
KASJMIRKashmirNL.html
KONTAKTmailto:info@jantreksandtravels.com?subject=Informatieverzoek
SIKKIMSikkimNL.html
BHUTANBhutanEN.html
NO-INDIANE-IndiaEN.html
SHYOK RIVER LODGEWelcomeSRL.html
NEPALNepalNL.html

JAN Treks & Travels

Reizen die je bijblijven

 

Festivalreizen in NO-India

Wist u dat Noordoost-India de hoogste culturele diversiteit in heel Azië heeft? Tenminste 225 stammen leven hier naast elkaar in een gebied ter grootte van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel ook Noordoost-India aan het veranderen is, net als elke andere plaats in de wereld, is dat is zeker (nog) niet te wijten aan het toerisme. Want het is waarschijnlijk het minst bezochte gebied in de gehele Himalaya-regio. Wees niet verbaasd als mensen u ongegeneerd aanstaren! En verwacht ook niet dat ze zich uitsloven om u hartelijk welkom te heten in hun dorp. Afgezien van enkele regelmatig bezocht dorpen in Nagaland en rond Kaziranga National Park, is de lokale bevolking op de meeste plaatsen nog steeds in de fase van het uitzoeken waarom die vreemdelingen in hemelsnaam hobbelige en bochtige wegen willen trotseren, alleen maar om hun afgelegen dorpen te zien. De mensen van het noordoosten zijn vriendelijk, maar gereserveerd en zeker niet opdringerig.

Hoewel zeer gehecht aan hun traditionele cultuur, veranderen de Naga's, Mishmis, Adi Galongs, Apatanis en Monpas hun traditionele kleding in hoog tempo voor de universele westerse kleding, althans de mannen. Maar het omgekeerde gebeurt tijdens inheemse festivals, als de oude rijke cultuur van deze onafhankelijke bergbewoners tot leven komt in rituele zang en dans begeleid door het hart-bonkend ritme van drums. Daarom hebben we een reeks van jeepreizen ontwikkeld waarop u een een tribale cultuur te zien krijgt die wellicht op de rand van verdwijnen staat. Afgezien van het bekende Hornbill Festival, zijn de festivals van het noordoosten zeer authentieke, kleinschalige gebeurtenissen die niet zijn aangepast aan de wensen en smaak van de toeristen. Dus, bereid u voor op het onverwachte...


Een belangrijke opmerking over festivaldata: aangezien de festivals van NO-India kleinschalige en lokaal georganiseerde gebeurtenissen zijn (met uitzondering van het Hornbill Festival), is het vaak moeilijk om de precieze data van de festivals te verkrijgen. Ook worden deze data soms op het laatste moment gewijzigd. Omdat we in het noordoosten gevestigd zijn, kunnen we de ontwikkelingen op dit gebied permanent volgen. Er zijn echter veel in Delhi gevestigde en buitenlandse reisbureaus en touroperators die simpelweg kopiëren wat ze op het internet vinden. Deze informatie kan misleidend zijn. Dus als u geïnteresseerd bent in een festivaltour, neem dan eerst contact met ons op.


Moatsu Festival


Assam & Nagaland: thee plantages, wildpark & Naga cultuur - 13 dagen


Festival/jeepreis: 28 april 28 - 10 mei 2018NE-India-FestivaltoursNL_files/JTT-ASNA02.pdf

Sekrenyi Festival


Naga Festival, levende bruggen van Meghalaya en wildpark- 11 dagen


Festival/jeepreis: 20 feb - 1 maart 2018NE-India-FestivaltoursNL_files/JTT-ASNAME01.pdf

Hornbill Festival


NO-India’s grootste en meest spectaculaire festival - 13 dagen


Festival/jeepreis: 1 - 7 dec 2018 & 1-10 dec 2018NE-India-FestivaltoursNL_files/JTT-NA01.pdf

Aoling & Mopin FestivalIntieme festivals van Konyak & Adi Galong (Nagalnd & A.P.) - 11 dagen


Festival/jeepreis: 31 maart - 10 april 2018NE-India-FestivaltoursNL_files/JTT-ASNAAP01.pdf